Frédérique Constant

In Chêne-Bourg, een kleine voorstad van Genève, zijn de kantoren en ateliers van Frédérique Constant gevestigd. Door een grote passie voor mechanische horloges zijn de Nederlandse oprichter Peter C. Stas en zijn echtgenote Aletta Bax in 1988 begonnen aan dit succesvolle avontuur.

De naam van het bedrijf is ontstaan door een samenvoeging van de namen van de overgrootouders van Peter Stas; Frédérique Schreiner (1881-1969) en Constant Stas (1880-1967). Bij Frédérique Constant staan de technische kwaliteiten van de horloges hoog in het vaandel en hechten zij tevens veel waarde aan de kwaliteit van het ontwerp. Daarbij spelen klantvoorkeuren en trends natuurlijk ook een grote rol.

De traditionele kwaliteiten van Frédérique Constant zorgen ervoor dat de horloges generaties lang meegaan, de horlogekasten worden dan ook gemaakt van hoogwaardig edelstaal, 18 karaats goud of platina. Het saffierglas draagt zorg voor bescherming van de delicate wijzers en het gecompliceerde uurwerk. De uurwerken van Frédérique Constant worden gefabriceerd met volledig stof- en waterdichte horlogekasten, ter bescherming van de fijne mechaniek.